Alcoholwet

Bij Scherp ben je verzekerd van een partner die jou door het complexe landschap van de Alcoholwet leidt. Van vergunningaanvragen, tot beleidsontwikkeling en naleving: wij ontzorgen. We zorgen ervoor dat jouw organisatie niet alleen voldoet aan de wettelijke eisen, maar ook bijdraagt aan een veilige en verantwoorde alcoholomgeving.

 • Altijd een integrale aanpak op veiligheidsvraagstukken
 • Wij opereren altijd als team.
 • Ook een projectmatige aanpak mogelijk

Wij zijn dé partner op het gebied van Bijzondere Wetten

Bij Scherp ben je aan het juiste adres voor de Alcoholwet. Met onze brede expertise en diensten op het gebied van onder andere vergunningverlening, beleidsontwikkeling, onderzoek en procesoptimalisatie, ontzorgen wij jouw organisatie. 

Scherp…

 • Heeft ruime ervaring op het gebied van de Alcoholwet
 • Kent het speelveld van zowel de publieke als private sector
 • Kan tevens Bibob-beleid herzien
 • Is bekend met allerlei verwante wetgevingen

Hoe wij werken

Graag gaan we eerst met jou in gesprek. Wat is de daadwerkelijke vraag, wat is het doel en wat zijn de randvoorwaarden van de opdracht? Wat verwacht je daarin van ons, en vooral ook: wat verwacht je niet. Op deze manier komen we samen tot een goede opdrachtformulering en planning.

Tijdens de opdracht: 

 • voeren wij gesprekken met belanghebbenden;
 • kijken we eerst naar de bedoeling en dan naar wat nodig is;
 • gaan we voor maatwerk met oog voor de omgeving;
 • geven we regelmatig een terugkoppeling naar de opdrachtgever;
 • zijn wij deskundig, hebben we ervaring, bieden we maatwerk en zijn betrouwbaar.

Veelgestelde vragen

Sandra
Harmen
Hendrik Av

Zit jouw vraag er niet tussen?

Kunnen jullie ons ook helpen met de Wet Bibob?

Jazeker! Om een Alcoholwetvergunning te krijgen, moet het desbetreffende bedrijf een Bibob-aanvraagformulier invullen. Scherp kan helpen door het Bibob-beleid te herzien. Ook kunnen wij ondersteuning bieden bij vergunningverlening en Bibob-onderzoeken.

Detacheren jullie ook mensen?

Nee. Wij zijn een adviesbureau. Wij helpen organisaties met het oplossen van specifieke problemen, het verbeteren van processen of het implementeren van veranderingen. Dit kan zowel intern als extern gebeuren. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies, doen aanbevelingen en kunnen ondersteuning bieden bij de implementatie van voorgestelde oplossingen. 

Kijken jullie naar meer dan alleen de opdracht?

Jazeker. Er zijn vaak meerdere processen bij betrokken dan alleen datgene waar wij ons tijdens de opdracht mee bezig houden. Wij geven daarbij gevraagd en advies aan de opdrachtgever. 

Wat doen jullie adviseurs als vergunningverleners?

Onze ervaren vergunningverleners begeleiden aanvragers door het gehele proces van aanvraag tot goedkeuring. We zorgen voor een grondige voorbereiding van alle benodigde documentatie en een vlotte afhandeling bij de relevante instanties, zodat het project op tijd kan starten. Daarbij houden wij tijdens het gehele proces onze scherpte op termijnen, wet- en regelgeving, belangenafweging en indien nodig bestuurlijk informeren. 

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Wij komen zo snel mogelijk terug op je vraag

 

Onze experts helpen je graag

Toon mij alle

Experts