Scherp Academy

Op het gebied van openbare orde & veiligheid, evenementen, bijzondere wetten, crisisbeheersing en digitale weerbaarheid is iedere dag wel wat nieuws te ontdekken. Daarom is het voor zowel beginnende als ervaren veiligheidsadviseurs belangrijk om te blijven ontwikkelen. De kennis die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan, bundelen we in de leer- en ontwikkelactiviteiten van de Scherp Academy.

De veiligheidswereld is continu aan verandering onderhevig. Als veiligheidsadviseur is het van belang om de kennis en vaardigheden te hebben om bij te kunnen dragen aan een effectieve veiligheidsaanpak en adequaat te kunnen reageren op deze veranderingen. De kennis die wij in het werkveld opdoen, bundelen we in de leer- en ontwikkelactiviteiten van de Scherp Academy.

De Scherp Academy helpt je om over de allerlaatste inzichten te beschikken, je vaardigheden te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. We beschikken over een rijk aanbod van opleidingen, trainingen, boostcamps en masterclasses en werken vaak maatwerkopleidingen uit. Bij het voorbereiden van een activiteit nemen we dan ook uitgebreid de tijd om de voorbereiding samen met de opdrachtgever te doen.

Opleidingen

De opleidingen van de Scherp Academy zijn gericht op het verwerven van kennis, competenties en vaardigheden voor specifieke functies. Binnen de Scherp Academy kun je onder andere opgeleid worden tot OOV-adviseur, maar ook de crisisfuncties Algemeen Commandant of Officier van Dienst Bevolkingszorg en Informatiemanager maken onderdeel uit van het opleidingsaanbod van de Scherp Academy.

Onze opleidingen zijn optioneel af te ronden met een examen en, bij goed gevolg, diplomering.

Training Bevolkingszorg
VR Experience

En we hebben nog veel meer trainingen

Trainingen

De trainingen van de Scherp Academy bestaan uit een- of meerdaagse trainingen, waarbij deelnemers op interactieve wijze uitgedaagd worden om hun vaardigheden te ontwikkelen. De trainingen kennen een praktische benadering, waarbij casuïstiek ingezet wordt om de deelnemers zo dicht mogelijk bij de realiteit te brengen en uit te nodigen actief bij te dragen aan de trainingen. Reflecteren op het eigen handelen is een cruciaal onderdeel van de trainingen van de Scherp Academy.

Boostcamps

Deelnemen aan een boostcamp van de Scherp Academy betekent dat je je professionele vaardigheden een boost wil geven. Onze boostcamps variëren van een dagdeel tot enkele dagen. De deelnemers zoomen in op een specifiek onderdeel van het reguliere werk. De werkpraktijk staat centraal bij de boostcamps. Dit betekent dat je knelpunten en vraagstukken uit je eigen praktijk kunt meenemen naar de boostcamp, om die daar te leren op te lossen of te beantwoorden.

Masterclasses

Bij de masterclasses van de Scherp Academy word je bijgespijkerd op een veiligheidsthema. De professionals van Scherp werken dagelijks aan deze thema’s en stellen hun actuele kennis tijdens de masterclass beschikbaar. Scherp Academy verzorgt regelmatig L&O-activiteiten op locatie. Ook gebruikmaken van een incompany aanbod? We bespreken graag de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Heb je vragen over de Scherp Academy of de diensten die we leveren, neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch op werkdagen van 09:00 – 17:00 uur via telefoonnummer 085-0161 357. Je mag natuurlijk ook onderstaande contactformulier invullen. Wij nemen in dat geval zo snel mogelijk contact met je op.