Training Ondermijning en Weerbaarheid

De onderwereld vermengt zich steeds vaker met de bovenwereld. Het kent diverse verschijningsvormen zoals drugshandel, criminele netwerken, maar denk bijvoorbeeld ook aan zorgfraude. Dit stelt niet alleen de samenleving op de proef, maar ook de professionals die werken aan veiligheid en integriteit. Hoe herken je de subtiele signalen van ondermijning? Hoe wapen je een organisatie tegen de sluipende invloed van criminele netwerken?

  • Dag of dagdeel.
  • Afgestemd op jouw organisatie.
  • Combineer traditioneel leren met VR.

Leer ondermijning aanpakken

Ondermijning kent diverse verschijningsvormen. Denk hierbij aan drugshandel, criminele netwerken, zorgfraude, knooppunten en integriteit. In veel gemeenten zijn dit actuele thema’s. Als veiligheidsadviseur krijg je vaak met deze onderwerpen te maken. 

In deze training staan we stil bij de soorten ondermijning en gaan we in op hoe je je organisatie weerbaar maakt voor ondermijning. Daarnaast focussen we op de wet- en regelgeving (zoals het Bibob-beleid), en hoe je daarin kunt samenwerken met andere partners. Je maakt op een interessante manier kennis met deze kwesties.

De training is ontworpen om deelnemers te voorzien van de kennis en instrumenten die ze nodig hebben om ondermijning te herkennen en aan te pakken.

Uiteraard kan deze training worden aangepast naar de wensen van jouw organisatie. Hierbij stemmen we bijvoorbeeld af welke thema’s extra aandacht krijgen of stemmen we de training af op het instapniveau van de deelnemers.

Herken ondermijning in onze VR-Experience

Onderdeel van de Training Ondermijning en Weerbaarheid is een unieke VR-Experience. Hierin stappen deelnemers in een virtuele stad, waar ze signalen van ondermijning tegen kunnen komen. Zal het ze lukken om adequaat in te spelen op deze signalen?

Een originele manier waarin je fysiek en interactief bezig bent met het onderwerp Ondermijning. Je stapt écht even in een andere wereld, die je dwingt om keuzes te maken die je niet altijd ziet aan te komen. Daarmee helpt onze VR-Experience om blinde vlekken in kaart te brengen en te bespreken.

Training Met VR

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de Training Ondermijning en Weerbaarheid, ben je benieuwd naar onze andere trainingen of wil je een maatwerkopleiding voor jouw organisatie?

Neem dan contact op met Jelle Rienstra via telefoonnummer 085 - 0161 357 of info@scherpinveiligheid.nl.