Expertises

Scherp in Veiligheid zet zich in voor vooral organisaties met een publieke taak die allerlei beleidsvragen hebben op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid (OOV), crisisbeheersing (CB) en bijzondere wetten. 

Onze dienstverlening kent verschillende vormen. We ondersteunen, adviseren en werken aan projecten. Ook evalueren we, en kunnen we opleidingen, trainingen en oefeningen verzorgen. Dat laatste doen we vanuit de Scherp Academy.

Wij laten ons diverse aanbod sterk afhangen van de vraag, maar gaan vaak verder. Wij doen meer dan nodig is, kijken naar de vraag achter de vraag en leveren op die manier maatwerk. En dat doen we op verschillende onderwerpen in het veiligheidsdomein.

Onze dienstverlening

Ondersteuning

Bij ondersteuning wordt een van onze adviseurs voor een bepaalde periode ingezet bij een opdrachtgever. Uitgangspunten zijn; duidelijkheid over de inhoud van de opdracht, de tijdsduur en gewenste inzet. We zijn inzetbaar als beleidsadviseur, trainer voor OTO (Opleiden, Trainen en Oefenen), maar ook in (interim) management- en directiefuncties of als kwartiermaker.

Advisering

Wij houden ons iedere dag bezig met het geven van advies over allerlei veiligheidsvraagstukken. Wij zijn meer dan zomaar adviseurs. Scherp in Veiligheid heeft algemene beleidsadviseurs in huis die ervaring hebben, stevig zijn in hun vakgebied en in diverse rollen gevraagd en ongevraagd advies geven. Bijvoorbeeld als sparringpartner, coach of wat de opdrachtgever op dat moment wenst. 

Projecten

Scherp in Veiligheid helpt organisaties op verschillende manieren bij projecten. We initiëren projecten door structuur, ontwikkeling en beoogd resultaat te schetsen in programma- en projectplannen of plannen van aanpak. Wij zorgen voor projectmanagement of -leiding, maar bijvoorbeeld ook voor de uitvoering van een bepaald veiligheidsproject. 

Leren en ontwikkelen

We willen niet alleen een project of advies geven, we willen het liefst onze kennis overdragen. Dat doen we bijvoorbeeld via onze Scherp Academy, maar we gaan verder. Bij leren en ontwikkelen hoort namelijk ook reflectie. Daarom ondersteunen we regelmatig als waarnemer, coach of evaluator bij trainingen en oefeningen. 

Trots op onze samenwerkingen

Ontmoet onze adviseurs

Toon mij alle

Experts

Voor elke casus een expert

Met een adviseurs van Scherp in Veiligheid haal je meer in huis dan alleen een expert. Je krijgt het volledige team van experts bij Scherp er automatisch bij. We hebben ruim dertig ervaren adviseurs die uitblinken in hun eigen vakgebied. Dat zorgt ervoor dat we eigenlijk altijd iemand in huis hebben die al eens te maken heeft gehad met de voor jou zo unieke situatie.

Dat maakt ons dé partner op het gebied van:

  • Openbare orde en Veiligheid
  • Crisisbeheersing
  • Evenementen en bijzondere wetten
Content 1