Wet op de kansspelen

In de steeds complexer wordende wereld van kansspelregulering is het essentieel voor gemeenten om te beschikken over de juiste expertise en ondersteuning. Ons adviesbureau biedt die expertise en ondersteunt gemeenten bij de effectieve implementatie en naleving van de Wet op de kansspelen (Wok).

Wij bieden uitgebreide ondersteuning aan gemeenten bij de implementatie en naleving van de Wet op de Kansspelen. Onze diensten zijn ontworpen om jou te helpen met vergunningverlening, procesoptimalisatie, training en meer.

 • Juridische advisering voor de inzet van bestuurlijke bevoegdheden.
 • Ondersteuning van OOV-medewerkers met passend juridisch advies.
 • Ontwikkeling van beleidsstukken.

Onze werkwijze

Op het gebied van de Wok kunnen wij een aantal opdrachten voor je uitvoeren:

 • Vergunningverlening
  Wij adviseren en ondersteunen gemeenten bij het opzetten van een goed en efficiënt vergunningsproces dat voldoet aan de eisen van de Wet op de Kansspelen. Onze adviseurs beoordelen vergunningaanvragen zorgvuldig.
 • Procesoptimalisatie
  We analyseren bestaande processen rond de vergunningverlening en adviseren op verbeterpunten. Onze adviseurs helpen bij het implementeren van procesverbeteringen.
 • Handhaving en Toezicht
  We ondersteunen op het opzetten van een effectief toezicht- en handhavingsbeleid om naleving te waarborgen.
 • Training
  De Wok is een onderdeel van onze training ‘Vergunningverlening APV & Bijzondere Wetten’.
 • Juridisch advies
  U kunt ons om advies vragen over de wet- en regelgeving en de ontwikkelingen daarin.

Veelgestelde vragen

Marsha
Sandra
Harmen

Zit je vraag er niet tussen?

Wat is de Wet op de Kansspelen en waarom is het belangrijk?

De Wet op de Kansspelen reguleert alle vormen van kansspelen in Nederland, zoals loterijen, casinospelen en sportweddenschappen. Voor gemeenten is het belangrijk om deze wet te handhaven om illegale activiteiten te voorkomen, de veiligheid van burgers te waarborgen en te zorgen voor een eerlijke en transparante spelomgeving.

Hoe kan een gemeente voldoen aan de Wet op de Kansspelen?

Dit kan op verschillende manieren: het inrichten van een duidelijk vergunningenproces, regelmatig toezicht te houden op vergunninghouders en duidelijke handhavingsmaatregelen te implementeren. Scherp kan jou begeleiden bij elke stap van dit proces om ervoor te zorgen dat uw gemeente voldoet aan de wet.

Welke ondersteuning biedt Scherp bij de vergunningverlening?

Wij bieden ondersteuning bij het opzetten en optimaliseren van het vergunningenproces, helpen bij de beoordeling van aanvragen en adviseren over de handhaving van vergunningen. Daarnaast bieden we training aan uw personeel om hen te informeren over de laatste regelgeving en best practices.

Meer informatie over vergunningverlening bij Scherp.

Hoe kan Scherp ons helpen bij het juridische aspect van de Wet op de Kansspelen?

Wij bieden juridisch advies over de naleving van de Wet op de Kansspelen. En houden u op de hoogte van veranderingen in de regelgeving. Zo zorgen we ervoor dat uw gemeente altijd voldoet aan de wetgeving.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Wij komen zo snel mogelijk terug op je vraag

 

Onze experts helpen je graag

Toon mij alle

Experts