Planvorming

Ben je organisator en heb je hulp nodig met het schrijven van een planvorming bij een aanvraag voor een evenementenvergunning? Of heb je een operationeel voorbereidingsplan nodig voor een veiligheidsteam? Is er voor jouw bedrijfsvoering van bijvoorbeeld een poppodium of theater een crisis management plan evenementen nodig? Dan zijn wij dé partner op dit gebied! 

 • Altijd een integrale aanpak op veiligheidsvraagstukken
 • Wij opereren altijd als team.
 • Ook een projectmatige aanpak mogelijk

Plannen schrijven is ons vak

Een voordeel is namelijk dat wij weten wat er voor een volledige aanvraag voor een evenementenvergunning nodig is. Wij helpen organisatoren en gemeenten met het schrijven hiervan. Daarbij kunnen we organisatoren ondersteunen in het traject van vergunningverlening.

Ook het operationeel voorbereidingsplan voor gemeenten en hulpdiensten kunnen wij aanleveren. Onze inzichten in de branches van evenementen en crisisbeheersing kunnen we hierbij toepassen. 

Hoe wij werken

Wij gaan graag eerst met jou in gesprek. Wat is je daadwerkelijke vraag, het doel en de randvoorwaarden van de opdracht? Wat verwacht je daarin van ons? Daarin is alles bespreekbaar en veel mogelijk. 

Tijdens de opdracht: 

 • hebben we regelmatig contact om de juiste input te krijgen;
 • sturen wij een opzet van de planvorming en passen deze aan waar nodig;
 • houden wij ons aan de gestelde termijnen en indieningsvereisten;
 • kunnen wij jou ontzorgen door contacten te leggen en onderhouden met toeleveranciers, zoals bijvoorbeeld de beveiliging en EHBO;
 • houden wij rekening met de verschillende benodigde vereisten voor een evenement (provinciale toestemmingen, duurzaamheid, etc.);
 • kunnen wij een doorleefsessie organiseren om de planvorming te oefenen;
 • vinden wij het belangrijk om het product en de opdracht te evalueren. 

Tijdens de gesprekken stellen we ons nieuwsgierig op en blijven we doorvragen. De zinnen “zo deden we het altijd al” en “het gaat altijd goed” zijn voor ons onvoldoende. Want wie zegt dat deze manier daadwerkelijk goed is/was?

Veelgestelde vragen

Hendrik Av
Sandra
Marsha

Zit jouw vraag er niet tussen?

Kunnen jullie zorgen voor het gehele proces van evenementen organiseren?

Wij kunnen het vergunningentraject regelen en organiseren. Wil je dat we ook het evenement organiseren? Dan kan! Samen met onze netwerkpartners kunnen wij zorgen voor een goed georganiseerd evenement. 

Geven jullie ook feedback op planvorming?

Jazeker kunnen wij dit doen. Het geven van advies op de volledigheid van plannen en daarbij aangeven wat er nog ontbreekt. Of bijvoorbeeld het beoordelen van de opgegeven scenario’s en de werkbaarheid van de maatregelen. 

Hebben jullie ervaring met doorleefsessies?

We kunnen voor jou evenement een doorleefsessie organiseren. Dat kan alleen met organisatoren,  of juist samen met hulpdiensten en gemeentelijke medewerkers. We behandelen drie of vier scenario’s die kunnen gebeuren tijdens een evenement. Wie doet wat en wie is er bevoegd om maatregelen te nemen? Waarom neem je maatregelen? 

Het doel van een doorleefsessie is:

 • bewustwording creëren: het helpt deelnemers om bewust te worden van eigen gedrag en het handelen tijdens een scenario;

 • zorgen voor inlevingsgevoel: zet je zelf ‘in de schoenen’ van iemand anders;

 • motivatie: door een gevoel van gemeenschap kun je samenwerking creëren;

 • verandering of actie: deelnemers aanzetten tot verandering in hun gedrag, denkwijze of acties. Of om ze te motiveren om mee te doen aan bepaalde activiteiten.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Wij komen zo snel mogelijk terug op je vraag

 

Onze experts helpen je graag

Toon mij alle

Experts