Doorleefsessies

Het doel van doorleefsessies voor evenementen is om de voorbereidingen en plannen voor een evenement in een realistische omgeving te testen en te evalueren. Deze sessies zijn belangrijk om te zorgen dat alle aspecten van het evenement goed doordacht en uitvoerbaar zijn. Daarbij maakt het niet uit of het een groot of klein evenement is. 

  • Altijd een integrale aanpak op veiligheidsvraagstukken
  • Wij opereren altijd als team.
  • Ook een projectmatige aanpak mogelijk

Wij oefenen altijd met realistische scenario's

Daarbij houden we ook rekening met de samenwerking in de organisatie. Wie is daarvoor verantwoordelijk en wie neemt beslissingen en mag diegene dit ook doen? Daarbij weerhoudt ons de zin “dit is nog nooit gebeurd" niet van het oefenen van het scenario. 

Doorleefsessies zijn cruciaal voor het garanderen van de veiligheid, efficiëntie en succesvolle uitvoering van een evenement. Ze bieden een waardevolle gelegenheid om plannen te testen, samenwerking te versterken en voorbereid te zijn op eventuele uitdagingen.

Hoe wij werken

Wij gaan in gesprek met de opdrachtgever om een goed beeld te krijgen van het evenement en de mogelijke risico’s daarvan. Daarbij bespreken we ook wie aanwezig moet zijn bij een doorleefsessie. En ook wie juist niet. Het doel van onze doorleefsessies is:

  • Risico-identificatie en -beheer. We ontdekken potentiële problemen en weten daardoor welke preventieve maatregelen nodig zijn. 
    Versterken van de samenwerking en communicatie. Teamcoördinatie tussen onder andere organisatoren, hulpdiensten, gemeentelijke medewerkers, beveiliging, EHBO, verkeersregelaars en vrijwilligers.  En wat is de rol- en taakverdeling?
  • We testen de noodprocedures en -scenario’s. En bepalen wat de reactietijd is op het nemen van maatregelen.
  • Logistieke en operationele afstemming. Klopt de inrichting van het terrein/gebied en hoe is de bezoekersstroom geregeld?
  • Realistische evaluatie van plannen. Klopt het draaiboek, veiligheidsplan en plattegrond? Is het nodig dat, op basis van de doorleefsessie, de plannen worden aangepast? En doorleefsessies leveren feedback op die gebruikt kan worden in de voorbereiding en uitvoering van het evenement. 

Met de doorleefsessie zorgen wij, samen met de organisator, voor een veilig en ordelijk verloop van het evenement. 

Veelgestelde vragen

Hendrik Av
Harmen
Sandra

Zit jouw vraag er niet tussen?

Zijn jullie detacheerders?

Nee. Wij zijn een adviesbureau. Wij helpen organisaties met het oplossen van specifieke problemen, het verbeteren van processen of het implementeren van veranderingen. Dit kan zowel intern als extern gebeuren. Wij geven gevraagd en ongevraagd advies, doen aanbevelingen en kunnen ondersteuning bieden bij de implementatie van voorgestelde oplossingen. 

Kan alleen een gemeente jullie inhuren voor een doorleefsessie?

We zijn ook beschikbaar voor een dergelijke opdracht bij de semi-overheid of bij evenementorganisatoren. Wat we ook heel waardevol vinden is de samenwerking tussen beide partijen stimuleren. Vooral bij grote evenementen is het zeer waardevol om als organisatoren en gemeenten gezamenlijk een doorleefsessie te doorlopen.

Zijn jullie ook aanwezig tijdens evenementen?

Bij bepaalde evenementen zijn we aanwezig. Dit zijn voornamelijk de hoog-risico evenementen. Daarbij houden we toezicht tijdens het evenement. Om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en om snel te kunnen reageren op eventuele incidenten. Meer informatie lees je op Veiligheidsteam. 

Ik heb een snelle adviesvraag. Waar moet ik heen bellen?

We kunnen ons goed voorstellen dat er situaties zijn waarbij je snel in contact wil komen met een van onze adviseurs. In dat geval kun je ons bereiken via telefoonnummer 085 106 13 57 en per mail op info@scherpinveiligheid.nl. Wij zorgen ervoor dat de juiste expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.

Benieuwd naar wat wij voor je kunnen doen?

Wij komen zo snel mogelijk terug op je vraag

 

Onze experts helpen je graag

Toon mij alle

Experts