Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering

Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering, afgekort CTER. Drie complexe maatschappelijke thema’s die veel aandacht van overheidsinstanties vragen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met Koranverbrandingen die in jouw gemeente plaatsvinden? Of heb je behoefte aan duiding van een (online) dreiging? Wij gaan je helpen!

 • Duiding en advisering CTER-vraagstukken.
 • Ondersteuning bij uitvoering PGA voorkoming extremisme en radicalisering.
 • Trainingen en bewustwordingssessies voor publieke instanties.

Actuele dreigingen

‘CTER’ wordt gebruikt als overkoepelende term voor vraagstukken die te maken hebben met Contraterrorisme, Extremisme en Radicalisering. CTER-vraagstukken houden altijd verband met de actualiteit: de situatie vandaag is weer anders dan de situatie van gisteren. Extremisten spelen in op deze actualiteit.

Het dreigingsniveau in Nederland is in december 2023 dan ook verhoogd naar niveau 4 (substantieel). Terroristische organisaties of personen verzinnen steeds weer nieuwe manieren, waardoor het voor publieke instanties een uitdaging is om in de waan van de dag op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen. Scherp speelt in op deze ontwikkelingen en is in staat om met jou mee te denken en te ontzorgen.

Recente publicaties

Hoe wij werken

Onze CTER-experts hebben een uitgebreid netwerk waarmee ze vrijwel alle vraagstukken in het (semi-)publieke domein kunnen aanpakken. Een greep uit de mogelijkheden:

 • Jouw kennispartner
  Scherp is jouw kennispartner op het gebied van CTER-vraagstukken. Onze adviseurs zijn experts op het gebied van jihadisme, rechts-extremisme, links-extremisme, anti-institutioneel extremisme en online radicalisering. We delen deze kennis in diverse blogs, podcasts en webinars. 
 • Ondersteuning
  Bij ondersteuning wordt één van onze adviseurs voor een bepaalde periode ingezet bij een opdrachtgever. Wij zijn inzetbaar als beleidsadviseur, project- of programmamanager, trainer voor Leren en Ontwikkelen (opleiden, trainen en oefenen), maar ook in (interim) managementfuncties of als kwartiermaker. Zo kunnen we bijvoorbeeld gemeenten ondersteunen bij de uitvoering van de Persoonsgerichte Aanpak voorkoming extremisme en radicalisering of planvorming optimaliseren.
 • Advisering
  Wij geven advies over diverse CTER-vraagstukken. Hoe ga je bijvoorbeeld om met Koranverbrandingen die in jouw gemeente plaatsvinden? Of heb je behoefte aan duiding van een (online) dreiging? 
 • Trainingen en bewustwordingssessies
  Onze experts geven trainingen en bewustwordingssessies. Dit doen we zowel binnen overheidsorganisaties, als semi-publieke instellingen zoals scholen en ziekenhuizen.

Onze experts helpen je graag

Adviseur Veiligheid en CTER-specialist
06-59831161
Adviseur Veiligheid
06-59858777
Eigenaar & Adviseur Veiligheid
06-53243858
Adviseur Veiligheid
06-10908272
Adviseur Leren en Ontwikkelen
06-59863809

Toon mij alle

Experts