Jente Huitema

Jente Huitema

  • Crisisbeheersing
  • Bevolkingszorg
  • Mensenhandel
  • Evenementen

Over Jente Huitema

Als groeiende professional in de veiligheidssector brengt Jente niet alleen haar kennis en vaardigheden, maar ook een vleugje humor, snufje gezelligheid en vastberadenheid met zich mee. Vers vanuit haar opleiding is zij aan de slag gegaan als trainee Adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij Scherp.

Met een gedreven en gezellig team van vak-malloten houdt zij zich elke dag bezig met diverse veiligheidsvraagstukken binnen het veiligheidsdomein. Variërend en uitdagend werk, daar houdt Jente van. Zij is een teamspeler met enthousiasme en een goed oog voor kwaliteit, een creatieve blik en de ambitie om Nederland voor iedereen veiliger te maken. 

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

Tijdens mijn HBO Bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde ontdekte ik dat het veiligheidsdomein enorm divers is. Er zijn talloze vakgebieden en expertises, en dan vind ik ook nog eens veel interessant en leuk. Dit maakte het des te uitdagender om een richting te kiezen. De keuze voor Scherp was daarom snel gemaakt. Hier krijg ik de kans om me dagelijks te verdiepen in verschillende onderwerpen, ondersteund door een team van experts op diverse gebieden.

Bij Scherp kan ik vier dagen per week werken aan uiteenlopende veiligheidsvraagstukken, wat mij helpt mijn passies te ontdekken en te ontwikkelen. Daarnaast volg ik één dag per week lessen om mijn theoretische kennis verder te verdiepen. En alsof dat nog niet genoeg is, werk ik ook nog eens met een buitengewoon gezellig team dat me ondersteunt en waarvan ik veel leer.

Welk onderwerp zou wat jou betreft bij veel organisaties meer aandacht verdienen?

In het veiligheidsdomein leer je om problematiek op een andere manier te benaderen, waarbij je ook de vraag achter de vraag onderzoekt. Voor mij betekent dit het begrijpen van de oorsprong van de problemen, oftewel: doordringen tot de kern. Hierbij betrek je de maatschappelijke context ook in de probleemstelling en de oplossing.

Ik geloof sterk dat deze holistische benadering van werken essentieel is voor het verbeteren van onze samenleving. Het is een belangrijke pijler die meer aandacht verdient binnen overheidsinstanties en organisaties.

Wat heb je geleerd in je tijd bij Scherp?

Zoals gezegd, ben ik als trainee bezig met diverse onderwerpen binnen het veiligheidsdomein. Van mij vraagt dit het vermogen tot schakelen, een flexibele mindset en weten wanneer ik moet vliegen en draven. Soms betekent dit zelfs letterlijk van hot naar her reizen voor opdrachten door het hele land. Ook leer ik hoe ik regie houd, creatief zijn in oplossingen bedenken, multi-inzetbaar zijn, flexibel zijn en ook trouw aan mijn eigen gevoel blijven.

Als OOV'er moet je stevig in je schoenen kunnen staan, ook hierin heb ik waardevolle ervaringen opgedaan. Ik word kritischer op het analyseren van problemen, wat ik kan onderbouwen met mijn groeiende theoretische kennis. Al om al, ik leer elke dag wat!

Recente publicaties van Jente

Werkervaring

Opdrachten vanuit Scherp:

  • Crisisoefeningen organiseren, waarnemen en evalueren voor een waterleidingbedrijf
  • Evalueren op een opschaling bij een waterschap
  • Sociaal en fysiek veiligheidsvraagstuk voor een scholengemeenschap
  • Crisisoefeningen organiseren, waarnemen en evalueren voor een provinciehuis
  • Vergunningverlening bij Gemeente Zwartewaterland
  • Verschillende interne projecten ter verdere optimalisatie van de Scherp bedrijfsvoering