5124Fce07c1dbeb46aec34065fac47f0
Een goed draaiboek is essentieel voor een veilig evenement.

We werken als Scherp op tal van manieren mee aan belangrijke evenementen. Zo vragen gemeenten ons soms om draaiboeken voor evenementen te herschrijven. Vooral als een evenement cruciaal is, maar de organisatie de plannen nog niet goed op papier heeft. In dit artikel vertelt collega Rianne hoe we zorgen voor uitgebreide en veilige draaiboeken voor belangrijke evenementen.

Het belang van een goed draaiboek

Een goed uitgewerkt draaiboek is essentieel voor de veilige uitvoering van een evenement. Een aantal gemeenten heeft ons de afgelopen jaren gevraagd om bestaande draaiboeken van evenementen te herschrijven. Wij gebruiken onze kennis en ervaring in evenementenveiligheid, vergunningverlening en als veiligheidsadviseur om een draaiboek inclusief veiligheidsplan compleet te maken.

Duidelijke draaiboeken bevatten alle informatie over de organisatie, verantwoordelijkheden, het type evenement, activiteiten, locatie en publiek. Wij nemen ook milieuaspecten, gezondheid (EHBO, sanitaire voorzieningen) en communicatie met de omgeving op. Daarbij speelt een veilig verloop van het evenement een sleutelrol, met aandacht voor alcoholgebruik, verdovende middelen, bereikbaarheid, beveiliging en scenario’s zoals slecht weer of zelfs een hack van een evenement.

Wij zorgen ervoor dat alle benodigde informatie voor een veilig evenement uitgebreid wordt beschreven.

Safety first: dit is wat wij toevoegen

We herschreven bestaande draaiboeken en voegen daar waardevolle elementen aan toe, zoals een helder veiligheidsplan. Door uitgebreide scenarioplanning wordt rekening gehouden met allerlei situaties die tijdens dat specifieke evenement mis kunnen gaan en de mogelijke maatregelen die dan moeten worden getroffen.

Voor ons bij Scherp in Veiligheid is het essentieel dat het draaiboek zowel op papier perfect is, als ook uitvoerbaar is tijdens het evenement. Wij betrekken alle relevante partijen, zoals hulpdiensten en interne vakafdelingen. En stemmen met hen af om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van hun rol en verantwoordelijkheden.

Belangrijke lessen voor veiligheidsadviseurs

Voor veiligheidsadviseurs is het cruciaal om een draaiboek te hebben dat niet alleen alle details beschrijft, maar ook effectief uitvoerbaar is. Door intensieve samenwerking en scenario-oefeningen zorgen wij ervoor dat de organisator en alle betrokken partijen precies weten wat te doen in verschillende situaties. Dit helpt om incidenten te voorkomen en adequaat te reageren als ze zich voordoen.

Het draait om meer dan alleen het hebben van een document.

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen bij het verbeteren van draaiboeken? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085 106 13 57 en per mail opinfo@scherpinveiligheid.nl. Wij zorgen ervoor dat de juiste expert zo snel mogelijk contact met je opneemt.