Nine Sikkema

Nine Sikkema

  • Algemene analyse veiligheidsrisico's
  • Gezondheidsrisico's bij evenementen
  • Juridische vraagstukken
  • APV / Bijzondere wetten

Over Nine Sikkema

Nine begon haar avontuur bij Scherp in april 2023. Voor haar was de overgang van haar vorige baan naar Scherp een grote verandering. Ze moest zich inwerken in een voor haar relatief nieuw vakgebied. Door te starten met een mooi project bij de Veiligheidsregio Fryslân, heeft zij in korte tijd het vakgebied eigen kunnen maken. Nine heeft inmiddels al ruime ervaring opgedaan in de evenementensector en krijgt hier energie van. Ze is een echte teamplayer, maar kan ook goed zelfstandig werken. Nine is een betrouwbare adviseur: ze zegt wat ze doet en doet wat ze zegt.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven en waarom?

Dat is mijn eerste opdracht. Deze was voor de Veiligheidsregio Fryslân als Evenementenadviseur voor de GHOR. Als GHOR-adviseur beoordeel je de mogelijke risico’s op het gebied van gezondheid bij evenementen. Hierbij kijk je onder andere naar het activiteitenprofiel, het publieksprofiel en het ruimtelijk profiel van het evenement. Er wordt een afweging gemaakt of het evenement gezondheidsrisico’s met zich meebrengt en welke maatregelen hierbij genomen kunnen worden.

Ik was vervolgens verantwoordelijk voor het adviseren over deze risico’s. Mijn rol bestond daarnaast uit het bijwonen van het schouwen van Veiligheidsteams (VT’s). Op deze manier kreeg ik veel facetten van evenementenveiligheid mee. Deze opdracht heeft gezorgd voor een mooie basis. 

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

Een belangrijk onderdeel van mijn werkplezier bij Scherp is de stimulerende kantoorcultuur en de bereidheid van collega's om hun kennis te delen. De samenwerking met- en de mogelijkheden om van ervaren collega's te leren hebben mij enorm geholpen om te groeien in mijn nieuwe rol. Het werk bij Scherp is daarbij veelzijdig en biedt veel uitdagingen, wat voor mij erg stimulerend is. Maar natuurlijk mag de gezelligheid met de collega’s hierbij ook niet ontbreken!

Waar ben jij goed in?

Ik ben analist pur sang; ik werk accuraat en nauwkeurig. Daarnaast ben ik een echte teamplayer, maar ik kan ook goed zelfstandig werken. Ik ben iemand die goed kan organiseren en processen kan coördineren en ben enorm betrouwbaar. Deze competenties komen goed tot hun recht in de evenementensector. Ik krijg er dan ook energie van om bij te dragen aan een veiliger evenement!

Werkervaring

Recente opdrachten via Scherp:

  • Vergunningverlener evenementen, APV & bijzondere wetten bij de gemeente Westerkwartier;
  • Vergunningverlener evenementen, APV & bijzondere wetten bij de gemeente Tynaarlo; 
  • GHOR-adviseur evenementen voor de Veiligheidsregio Fryslân. 

Opleidingen:

  • HBO Rechten met minors International Law en Recht & Internet