Bas Prins

Bas Prins

  • Marketing
  • Communicatie
  • Artificial Intelligence

Over Bas Prins

Hij ziet zichzelf als de man achter de schermen. Sinds juli 2023 is Bas als Marketing en Communicatie Manager actief binnen Scherp. Hij zorgt ervoor dat onze kennis en ervaring zo goed mogelijk wordt verspreid. Niet alleen via onze website en socials, maar ook via onze podcasts en ons Youtube-kanaal. 

Bas staat altijd open voor nieuwe samenwerkingen. Dus heb je een goed idee, neem dan vooral contact met hem op!

Daarnaast is Bas expert op het gebied van AI. Naast zijn werk bij Scherp geeft hij hierover regelmatig lezingen en trainingen. Daarbij heeft hij oog voor alle mogelijkheden die AI biedt, maar wijst hij zijn collega's ook altijd op de risico's die het met zich meebrengt. Ook voor de openbare orde en veiligheid in ons land en internationaal. 

Wat vind je zo leuk aan het werken bij Scherp?

Scherp is echt een unieke organisatie. Er zijn natuurlijk meer bedrijven die dat roepen. Maar ik ben nooit eerder zo'n club jonge en gedreven mensen tegen gekomen. De kennis, de professionaliteit en de tomeloze energie waarmee ze zich inzetten voor een veiliger Nederland is ongekend. 

Welk onderwerp zou wat jou betreft bij veel organisaties meer aandacht verdienen?

Het ligt voor de hand dat ik zeg 'Artificial Intelligence' of kunstmatige intelligentie in het Nederlands. Maar daarnaast denk ik dat we de problemen met klimaatveranderingen onderschatten. Die gaan meer invloed hebben op de openbare orde en veiligheid in Nederland dan velen zich realiseren. Ik ben dan ook blij dat dit onderwerp bij Scherp wél op de agenda staat.

Wat heb je geleerd in je tijd bij Scherp?

Voor mij is het veiligheidsvak sowieso nieuw, dus ik leer hier iedere dag. Ik vind het ontzettend interessant om te horen wat we allemaal doen. Van crisistrainingen bij grote organisaties tot het adviseren van gemeenten of evenementenorganisatoren. Die werelden komen samen tijdens ons jaarlijkse seminar. 

Ik neem alle verhalen van collega's en andere experts uit ons werkveld met veel interesse in me op. En dat maakt me een rijk mens.

Werkervaring

Bas was in het verleden in soortgelijke functies actief bij onder andere Uroocom, Van den Brug en JC-Electronics. Daarvoor was hij marketeer bij de KNMV en ING.