Annemiek Zuidema

Annemiek Zuidema

  • Crisisbeheersing
  • Openbare Orde en Veiligheid
  • Jeugdcriminaliteit
  • Fysieke en sociale veiligheid

Over Annemiek Zuidema

Als kind was Annemiek al een echt 'mensenmens', en die eigenschap draagt zij nog steeds met zich mee. Ze geniet ervan om mensen bij elkaar te brengen, informele gesprekken te voeren en ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn eigen manier comfortabel, veilig en vrij voelt.

Deze intrinsieke motivatie om mensen te verbinden en te zorgen voor het gevoel van veiligheid heeft geleid tot haar carrièrekeuze als Adviseur Openbare Orde en Veiligheid (AOOV). Als AOOV streeft Annemiek ernaar bij te dragen aan een veilige maatschappij met een scherp oog op de toekomst. Ze gelooft dat onze samenleving in de toekomst veilig, inclusief en respectvol kan zijn voor iedereen. Als AOOV streeft zij ernaar om dit te realiseren door proactief te zijn en anticipeer op toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen. Annemiek wil niet alleen problemen oplossen die zich vandaag voordoen, maar ook om een solide basis leggen voor een duurzame toekomst.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven en waarom?

Bij uitstek kan ik zeggen dat dat de opdracht is die ik heb mogen uitvoeren voor het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Dit was een projectmatige opdracht waarbij ik snel moest schakelen tussen planvorming en uitvoering. Het betrof een evenement met maatschappelijke impact. Deze opdracht was bijzonder voor mij vanwege de aangrijpende geschiedenis van Kamp Westerbork, waar je niet iedere dag mee te maken krijgt. Daarom vond ik het waardevol om juist op deze plek bij te dragen aan een veiliger Nederland!

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

We hebben een geweldig team vol diverse persoonlijkheden waar ik ontzettend veel van kan leren. Samen bundelen we onze verschillende kennis en blijven we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Deze brede expertise stelt ons in staat om elke opdracht met precisie en vaardigheid te volbrengen.

Wat het werken hier echt bijzonder maakt? De kans om mij voortdurend te ontwikkelen, dat leren en groeien centraal staat. We moedigen elkaar aan om nieuwe dingen te proberen en onszelf voortdurend te verbeteren, waardoor we elke dag een stapje dichter bij onze doelen komen.

Wat heb je geleerd in je tijd bij Scherp?

Ik ben momenteel bezig met een traineeship binnen Scherp in Veiligheid. Na het behalen van mijn diploma Integrale Veiligheidskunde, kwam ik via een connectie in contact met Scherp. Het aanbod om mij te specialiseren als AOOV greep ik met beide handen aan. Ik krijg de kans om veel te leren over verschillende werkgebieden.

En geloof me, het is niet alleen maar droge kost. We duiken tijdens de opleiding, die ik één dag per week volg, in alles: van crisisbeheersing tot extremisme, van openbare orde en veiligheid tot evenementenveiligheid en crisiscommunicatie en nog veel meer! Het leukste is dat ik veel van deze kennis direct kan toepassen in de praktijk en zo verder kan ontwikkelen. Het is heel leuk om te zien hoe mijn passie voor het veiligheidsdomein zich hier echt ontwikkelt.