Werkt sinds augustus 2018 bij Scherp in Veiligheid en is mede-eigenaar.

Wat zie jij als pluspunten van je werk?

“Wat ik zo mooi vind aan mijn werk, is dat ik met Scherp in Veiligheid kan bijdragen aan het veiliger maken van Nederland. Dat we landelijk werken, biedt ook veel voordelen. De ervaring die wij bij de ene organisatie opdoen, kunnen we bij de andere opdrachtgever vaak toepassen. Daardoor zijn we goed in staat om met de laatste inzichten te helpen of te bemiddelen als het gaat om een veiligheidsvraagstuk."


"Neem bijvoorbeeld de coronacrisis; we zien ook vraagstukken in het kader van bedrijfscontinuïteit op ons afkomen. Met name organisaties in de zorg staan natuurlijk al een tijd lang onder enorme druk. De principes die ten grondslag liggen aan risico- en incidentmanagement op veiligheidsvraagstukken, zijn vergelijkbaar met het voorkomen, bestrijden en beperken van de aantasting van bedrijfscontinuïteit. Onze geboden ondersteuning bij het ene vraagstuk sluit naadloos aan op het andere."
 

Waarin is Scherp in Veiligheid sterk?

“We hebben een nuchtere kijk op veiligheid. We leveren wat de klant vraagt en gaan daarin net wat verder. We redeneren het liefst vanuit het probleem of situatie; de context. Vervolgens pellen we gezamenlijk af wie waarvoor aan de lat staat, cq. onderdeel is van het probleem. Pas daarna en tot slot komt de oplossing.”

“Verder hebben wij kennis van veiligheidszaken en bieden wij oplossingen op het gebied van openbare orde en veiligheid, incidentmanagement en crisisbeheersing. Wat ons daarin sterk maakt, is onze ervaring met gemeenten (lokaal), veiligheidsregio’s (regionaal) en de nationale structuren, die veel met elkaar te maken hebben. We zijn breed inzetbaar en in staat om snel in te spelen op uiteenlopende vraagstukken.”

Wat is jouw meerwaarde voor je collega’s en de klanten?

“Ik begin toch met het team. Scherp in Veiligheid is een professionele club en we vormen een goede mix. Wij weten waar we het over hebben. Ik heb veel ervaring, in leidinggeven, maar ook als het gaat om incidentmanagement. Daardoor kan ik theorie en praktijk aan elkaar koppelen. Eigenschappen als creatief, inspirerend en onorthodox passen bij mij. Ik wil graag vernieuwend bezig zijn. Op zoek naar dat net ietsje anders. Geef mij maar een wit papier waar alleen de opgave opstaat en dan ga ik aan de slag.”