Studeert sinds februari 2021 af bij Scherp in Veiligheid.

Wat is jouw achtergrond?“Ik zit op dit moment in mijn laatste jaar van de opleiding integrale veiligheidskundige aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Een onderdeel was een stage bij de Veiligheidsregio Groningen. Daar heb ik onderzoek gedaan naar de (nood)bevoegdheden die een burgemeester heeft tijdens een crisis. Zo kwam ik ook in contact met Scherp in Veiligheid.”


Wat ga je doen bij Scherp in Veiligheid?“Mijn afstudeerstage loopt vanaf februari tot halverwege juni. Ik ga mij bezighouden met openbare ordeverstoringen en hoe die via het internet tot stand zijn gekomen. Denk aan de avondklokrellen. Mijn onderzoek richt zich op de preventieve handelingsmogelijkheden die burgemeesters hebben. Die ga ik in kaart brengen. En verder hoop ik veel mee te maken en te leren van mijn collega’s bij Scherp.”


Wat is jouw meerwaarde voor Scherp in Veiligheid?

“Dat is nu nog wat lastig aan te geven, maar ik ben wel heel enthousiast en behulpzaam. Ik heb nog niet heel veel ervaring, maar ben nog jong en kijk vanuit mijn perspectief tegen bepaalde zaken aan. Dat kan verfrissend werken.”


Waar kijk je heel erg naar uit?“Het mooie aan Scherp vind ik dat ze op meerdere terreinen van het veiligheidsdomein actief zijn en veel kennis van zaken hebben. Ik kijk er naar uit om daar een bijdrage aan te leveren en op terreinen als bijvoorbeeld openbare orde en crisisbeheersing het nodige te leren. Dat heeft ook te maken met dat het mij interessant lijkt om later ook zo’n adviesbureau te hebben als Scherp in Veiligheid.”