• Algemeen

Scherp 12,5 jaar!

Richard Kamphuis, Eigenaar & Adviseur Veiligheid

Het is deze maand vier jaar geleden dat ik begon met ondernemen met Scherp in Veiligheid. Mijn eerste opdrachten als zelfstandige waren Adviseur Vakbekwaamheid voor Veiligheidsregio Groningen en Projectleider Systeemtest voor Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Nadat ik bijna tien jaar voor Veiligheidsregio Ijsselland had gewerkt, waarvan de laatste vijf jaar als Afdelingshoofd Crisisbeheersing en Bevolkingszorg, was het wel even wennen om puur met de inhoud bezig te zijn.

Het was een opdrachtgever die aan mij vroeg; “waarom ben je dit gaan doen? Je was leidinggevende. Mooie baan. Mooie uitdagingen. Waarom wil je dit werk weer doen?” Mijn antwoord toen, is nog steeds dezelfde als mijn antwoord nu; bijdragen aan een veiliger Nederland. Concreet. Met resultaat. Kwaliteit voorop. Dat was en is waarom ik niet langer voor één organisatie wilde werken, maar mijn kennis en expertise voor heel Nederland in wilde zetten. Met Scherp in Veiligheid.

Het is deze maand, of eigenlijk deze zomer, ook dat Scherp 12,5 jaar bestaat. Het was mijn compagnon Rolie Tromp die in 2010 de stoute schoenen aantrok en bij de Kamer van Koophandel uitkwam. Vanuit een vergelijkbare intrinsieke motivatie. “Wat ik voor gemeente Steenwijkerland doe (zijn werkgever van destijds), kan ik ook ten dienste doen van heel Nederland.” 

Richard Kamphuis

Eigenaar & Adviseur Veiligheid

06-53243858

Toepassingen van serious gaming, klassiek of modern middels virtual reality, geven een enorme impuls aan het leerrendement van (crisis)functionarissen.