• Openbare orde & veiligheid

Ben jij als OOV’er voorbereid op de Tweede Kamerverkiezing?

Joni de Graaf, Adviseur Veiligheid
Tweede Kamer Verkiezingen
Ben jij goed voorbereid op de verkiezingen?

Op 22 november 2023 wordt er in Nederland gestemd voor de Tweede Kamer. Stel je nu eens voor dat er die dag, in de gemeente waar je werkt, het onderstaande bericht op sociale media wordt verspreid.

“Let op! De stembureaus in uw gemeente zijn vandaag gesloten! U kunt morgen pas stemmen.”

De strijd tegen desinformatie

Begin bijvoorbeeld door samen met de projectleider of coördinator van de verkiezingen laagdrempelig een aantal scenario’s door te nemen of door contact te leggen met de CISO van de gemeente.

Zo bereid je je goed voor

Om ervoor te zorgen dat jouw gemeente bekend is met de informatie uit de handreiking en factsheet en om voorbereid te zijn op mogelijke risico’s tijdens de Tweede Kamerverkiezing van 22 november 2023 is het goed om als adviseur Openbare Orde en Veiligheid aan te haken bij de voorbereidingen.

Dit kan al vrij simpel, bijvoorbeeld door samen met de projectleider / coördinator van de verkiezingen laagdrempelig een aantal scenario’s door te nemen of door contact te leggen met de CISO van de gemeente. Zijn de interne en externe partners, zoals de politie, alert op signalen en is iedereen zich voldoende bewust van de rollen en verantwoordelijkheden?