Sandra Tissingh

Sandra Tissingh

 • Bestuurlijke veiligheidsvraagstukken
 • Coördinatie teams
 • Juridische advisering
 • Inzet bestuurlijke bevoegdheden
 • Samenwerking gemeente en politie

Over Sandra Tissingh

Sandra is een gemotiveerd persoon met ruime ervaring in het adviseren op (juridische) veiligheidsvraagstukken. Als (praktische) jurist kijkt zij niet alleen zwart/wit naar situaties, maar ook het grijze gebied durf ze op te zoeken. Haar oog voor detail komt ten goede bij het schrijven van beleid of andere stukken.

Dankzij haar jarenlange ervaring in diverse functies binnen de politie en werkzaamheden bij de gemeente heeft zij een groot netwerk opgebouwd. In het brede veiligheidsdomein is zij zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau inzetbaar. Zowel de operatie en het daarbij behorende veiligheidsaspect (ze heeft jarenlang als agent op straat gewerkt), weegt zij altijd af met de bestuurlijke politieke aspecten. Hierdoor krijg jij een inhoudelijk en duurzaam advies wat op draagvlak en steun kan rekenen.

Waar ben jij goed in?

Zowel mijn collega’s als ikzelf beschrijven mij als een perfectionist. Iemand die resultaatgericht is, haar afspraken nakomt en goed is in het plannen en organiseren van werkzaamheden. Flexibiliteit past ook bij mij, zowel in tijd als in onverwachte spoedeisende werkzaamheden.

Ik zoek de samenwerking met diverse disciplines en ketenpartners op. Ik ben altijd op zoek naar de kwaliteiten van de mens en maak hier graag gebruik van, om zodoende het hoogst mogelijke doel binnen de opdracht te behalen.

Mijn doel is om diverse netwerkpartners aan elkaar te verbinden, waardoor de partners elkaar beter begrijpen, de samenwerking wordt verbeterd en de gezamenlijke doelstellingen worden behaald. Door mijn jarenlange ervaring kan ik een waardevolle aanvulling zijn om deze doelen te realiseren.

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

In 2023 ben ik begonnen bij Scherp in Veiligheid. Het is een organisatie die kijkt naar de persoon. Je kan jezelf zijn en ontwikkelen op vraagstukken waar jouw interesses liggen.

Mocht er een vraagstuk tijdens een opdracht voorbij komen waar jezelf even niet de kennis van hebt? Geen probleem! Er is altijd wel iemand binnen de organisatie die deze kennis wel heeft en je hierbij kan en wil helpen. Tijdens een opdracht krijgt de opdrachtgever dus niet alleen jouw expertise, maar ook de expertise van alle werknemers binnen Scherp in Veiligheid.

Welk onderwerp zou wat jou betreft bij veel organisaties meer aandacht verdienen?

Ik ben van mening, ondanks dat ik zelf de kennis niet heb, dat de aankomende jaren  de ontwikkeling en toepassing van Artificiële Intelligentie (AI) extra aandacht verdiend binnen veel organisaties. Kunstmatige intelligentie wordt beschouwd als essentieel voor de digitale transformatie van de maatschappij en is een EU-prioriteit geworden. Toekomstige toepassingen voorspellen een enorme verandering.


Echter zitten er aan het gebruik van AI ook gevaren. AI-systemen worden getraind met data. Maar die data zijn niet objectief, want mensen zitten vol vooroordelen. AI kan worden gebruikt voor snode doeleinden, zoals criminele activiteiten. Ook kan het grote gevolgen hebben voor de privacy- en gegevensbescherming. Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarmee organisaties nu en in de nabije toekomst te maken krijgen, waar zeker aandacht voor nodig is.

Scherp in Veiligheid heeft ook ten aanzien van dit onderwerp collega’s die de nodige expertise hebben.

Werkervaring

Relevante functies / opdrachten

 • Juridisch adviseur en coördinatie boa’s gemeente Zwartewaterland
 • Adviseur Openbare Orde en Veiligheid bij de gemeente Assen.
 • Bestuursondersteuner/beleidsadviseur bij de Politie Oost-Nederland
 • Algemeen Jurist/Ambtelijk Secretaris bij de Politie Oost-Nederland
 • Hoofdagent bij de Nationale Politie Noord-Nederland

Relevante opleidingen

 • 2018 - 2020 Adviseur Beleid, Bestuur en Proces aan de Bestuursacademie. 
 • 2008 - 2011 HBO Rechten aan de Hanzehogeschool.
 • 2005 - 2008 Politieacademie niveau 3. 
 • 1998 - 2002 HAVO aan het Dokter Nassau College te Assen.