Nienke Van Der Veer

Nienke van der Veer

  • Openbare orde en veiligheid
  • Crisisbeheersing
  • Bevolkingszorg
  • Maken van rapporten en overzichten
  • Onderzoek

Over Nienke van der Veer

Nienke van der Veer volgt momenteel het traineeship bij Scherp in Veiligheid. Als trainee OOV maakt zij uitgebreid kennis met het werkveld en ondersteunt zij collega’s bij diverse werkzaamheden. Nienke haalt voldoening uit het gestructureerd uitwerken van vraagstukken. Zij is gedreven en analytisch ingesteld, dit helpt haar in haar werkzaamheden. Daarnaast vindt ze het fijn om zowel zelfstandig als in een team aan het werk te zijn. 

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

Na de opleiding Integrale Veiligheidskunde wilde ik op een rustige manier kennismaken met het uitgebreide vakgebied van veiligheid. Daarnaast zocht ik meer verdieping in de rol als Adviseur Veiligheid. Dit vond ik in het traineeship van Scherp in Veiligheid. Ik werk vier dagen in de week aan diverse veiligheidsvraagstukken. Iedere vrijdag volgen we de opleiding tot Adviseur Openbare Orde en Veiligheid. De geleerde theorie kan ik direct toepassen in de praktijk. Andersom werkt het ook; de opgedane praktijkervaring biedt mooie input voor de opleiding. 

Wat heb je geleerd in je tijd bij Scherp?

Het vakgebied van veiligheid is erg uitgebreid. Ik werk aan diverse opdrachten, uiteenlopend in de onderwerpen. Elke dag leer ik nieuwe dingen. Door te werken in een omgeving met gemotiveerde en ervaren collega’s heb ik de kans gekregen om mijn kennis en vaardigheden te vergroten. Bij Scherp sta je er nooit alleen voor, je kunt altijd vertrouwen op de expertise van het team. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om te kunnen vertrouwen op de ondersteuning van collega’s en hoe samenwerking kan leiden tot effectievere oplossingen voor veiligheidsvraagstukken. 

Hoe zet jij je verder in voor de maatschappij?

Van kleins af aan ben ik geïnteresseerd in hulpdiensten. Toen ik zag dat brandweer Heerenveen nieuwe vrijwilligers zocht, wist ik dat ik moest reageren. Na de selectiedag kwam ik thuis met een lach van oor tot oor en ik wist: dit is wat ik wil doen. Ik ben nu bezig met het laatste onderdeel van de opleiding tot manschap. De opleiding en uitrukken zijn goed te combineren, al is het soms best pittig. Maar de sfeer, de spanning, de hechte groep waarmee je het vrijwilligerswerk doet en het feit dat je wat voor de medemens kunt betekenen maakt het allemaal waard. 

Ik ben trots op mijn rol als vrijwilliger bij de brandweer van Heerenveen. Ik ben dankbaar voor de ruimte die ik krijg van Scherp om te reageren als de pieper gaat. 

Recente publicaties van Nienke

Werkervaring

Opdrachten vanuit Scherp

  • Ondersteuning van collega’s op diverse onderwerpen
  • Cybercrisisoefening gemeente Zwolle
  • Voorbereiding training Officier van Dienst Bevolkingszorg
  • Medewerker Openbare Orde en Veiligheid gemeente Westerkwartier

Opleiding

  • HBO Integrale Veiligheidskunde