Nanda Ploeg

Nanda Ploeg

 • Bestuurlijk juridische vraagstukken
 • Openbare orde en veiligheid
 • Vergunningverlening
 • Beleidsontwikkeling

Over Nanda Ploeg

Samen streven naar het hoogst haalbare resultaat en daarmee een essentiële bijdrage leveren typeert Nanda. Door dit te combineren met haar master rechtsgeleerdheid en haar interesse in het veiligheidsdomein, maakt dat zij met veel plezier werkt bij Scherp in Veiligheid.

Wat Nanda bijzonder aanspreekt in haar werk is de afwisseling en de betrokkenheid bij actuele maatschappelijke ontwikkelingen. Inmiddels werkt zij hier al vier jaar. In deze vier jaar heeft ze al veel verschillende dingen gedaan, waarin ze haar eigenschappen en kennis kwijt kan. Deze kennis uit zich op het gebied van juridische vraagstukken, burgemeestersbevoegdheden, openbare orde, beleidsstukken en vergunningverlening.

Haar kracht ligt in het ontzorgen van mensen en het samen oplossen van complexe vraagstukken. Nanda gelooft sterk in de kracht van samenwerking en houdt altijd rekening met de menselijke factor om tot effectieve oplossingen te komen.

Waar ben je goed in?

In mijn opdrachten werk ik het liefst samen. Ik krijg er energie van om partijen samen te brengen en elkaars expertise te gebruiken om stappen te zetten. Mijn oplossingsgerichte blik helpt mij daarbij. Mijn natuurlijke nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik in mijn opdrachten de informatie nauwkeurig uitzoek en tot mij neem.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven en waarom?

Dat is de opdracht bij de gemeente Nijkerk. Ik kwam binnen om een vakantieverlof op te vangen en ging weg bij een sterk opgebouwd team. In deze opdracht kreeg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid om verschillende projecten aan te pakken. Tegelijkertijd was er veel ruimte om samen te werken en te bouwen aan het team.

Binnen de gemeente Nijkerk heb ik veel verschillende projecten mogen oppakken. Zo heb ik de voorbereidingen voor de jaarwisseling opgepakt. Ik heb samen met een collega een project gedraaid om succesvol overlast in een wijk te verminderen. Ook de directe advisering van de burgemeester was een van mijn taken. De goede samenwerking met alle partijen, de vrijheid en verantwoordelijkheden en de uitdagende projecten maken dit tot een leerzame en leuke klus!

Wat vind je leuk aan het werken bij Scherp?

De afwisseling in de opdrachten in combinatie met de vrijheid om te groeien op professioneel en persoonlijk vlak geeft mij veel energie. Dit triggert ook om jezelf constant te verbeteren en samen te zoeken naar uitdagingen. Daarnaast staat er een heel team achter je, waarin ieder zijn eigen expertise meebrengt. Dit biedt de mogelijkheid om van elkaar te leren en samen dingen op te pakken. Dit vat ook de meerwaarde van Scherp samen, een fijn team aan collega’s en afwisselende opdrachten, waardoor het werkplezier hoog is. 

Werkervaring

Relevante functies vanuit Scherp in Veiligheid:

 • Vergunningverlener evenementen en APV - Gemeente Assen
 • Vergunningverlener evenementen en APV - Gemeente Tynaarlo
 • Projectleider herziening Bibob beleid - Werkmaatschappij Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel
 • Vergunningverlener evenementen en APV - Gemeente Nijkerk
 • Adviseur Openbare Orde en Veiligheid - Gemeente Nijkerk
 • Juridisch adviseur - Gemeente Meppel
 • Projectsecretaris evaluatie corona crisis - GGD West-Brabant en Hart voor Brabant

Relevante opleidingen:

 • Bachelor Rechtsgeleerdheid, juridische bestuurskunde - Rijksuniversiteit Groningen
 • Master Recht en Bestuur - Rijksuniversiteit Groningen