Jelle Rienstra

Jelle Rienstra

  • Leren en ontwikkelen
  • Serious Gaming
  • Design Thinking
  • Coaching

Over Jelle Rienstra

Jelle is een veelzijdige professional met uitgebreide ervaring in veiligheid en onderwijs. Sinds november 2022 werkt hij als Adviseur Leren & Ontwikkelen bij Scherp in Veiligheid, waar hij zich richt op het verbeteren van leerprocessen. Ook houdt hij zich bezig met het doorontwikkelen van de Scherp Academy. Daarnaast is hij al meer dan 12 jaar actief als Surveillant bij Politie Nederland, waar hij praktische ervaring opdoet in handhaving en openbare veiligheid.

Met een Master’s degree in Serious Gaming, heeft Jelle zich gespecialiseerd in het gebruik van gamification om complexe vraagstukken op te lossen. Zijn expertise in serious gaming stelt hem in staat om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor leer- en veiligheidsuitdagingen. Door het toepassen van deze technieken weet hij theorie en praktijk effectief te verbinden, wat leidt tot diepere inzichten en effectievere trainingsmethoden.

Met zijn expertise in veiligheid en passie voor leren en ontwikkelen, draagt Jelle bij aan zowel praktische als academische vooruitgang op het gebied van veiligheid en educatie.

Welk onderwerp zou wat jou betreft bij veel organisaties meer aandacht verdienen?

Bij veel organisaties verdient het onderwerp 'leren en ontwikkelen' meer aandacht. Het voortdurend investeren in de ontwikkeling van medewerkers is cruciaal voor zowel hun persoonlijke groei als voor het succes van de organisatie. Een sterke leercultuur stimuleert innovatie, verhoogt de productiviteit en zorgt ervoor dat organisaties beter kunnen inspelen op veranderingen in de markt. Het is belangrijk dat organisaties een visie hebben die leren en ontwikkelen centraal stelt, waarbij ze niet alleen focussen op formele trainingen, maar ook op het creëren van een omgeving waar informeel leren en kennisdeling worden aangemoedigd.

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

We hebben een dynamische werkomgeving waarin we zowel intern als extern werken aan uitdagende projecten. Intern richt ik me op het ontwikkelen van leer- en ontwikkelprogramma's, terwijl externe opdrachten variëren van advieswerk tot het geven van trainingen bij verschillende organisaties. Deze afwisseling en de mogelijkheid om impact te maken op verschillende niveaus maken mijn werk bij Scherp bijzonder boeiend.

Zijn er nog andere manieren waarop je je inzet voor de maatschappij?

Mijn maatschappelijke betrokkenheid komt tot uiting in mijn werk als politievrijwilliger. Al meer dan 12 jaar draag ik bij aan de openbare veiligheid door parttime als surveillant bij Politie Nederland te werken. Deze rol stelt me in staat om een actieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap, door te helpen bij het handhaven van de orde en het ondersteunen van burgers in noodsituaties. Het werk als politievrijwilliger is voor mij een manier om mijn professionele vaardigheden in te zetten voor het welzijn van de samenleving.

Werkervaring

Opdrachtgevers in de tijd bij Scherp in Veiligheid:

  • DRIO politie oost Nederland, verschillende trainingen op het gebied van leiderschap en organisatie 
  • Kustwacht Nederland, verschillende trainingen op het gebied van leiderschap, samenwerken en implementatie meldkamersysteem. Ondersteunen bij L&O.
  • Thesisbegeleider HBO politiekunde bij de Politieacademie Apeldoorn

Relevante opleidingen:

  • MSc Serious Gaming - NHL Stenden hogeschool, Leeuwarden
  • HBO Lerarenopleiding Algemene economie en bedrijfskunde - NHL, Leeuwarden
  • Politieacademie - surveillanten opleiding - Drachten