Adriaan Pasfoto

Adriaan Dillema

  • (Complexe) bestuurlijke advisering
  • Verandermanagement
  • Leiding en coördinatie

Over Adriaan Dillema

Adriaan werkt pas sinds 2022 voor Scherp, maar is al lang niet meer weg te denken uit het veiligheidsdomein. Hij heeft namelijk meer dan achttien jaar ervaring in diverse functies bij publieke organisaties, op zowel operationeel, tactisch als strategisch-bestuurlijk niveau.

Adriaan is pragmatisch en pakt complexe veiligheidsvraagstukken direct aan. Vooral als er sprake is van een moeizame relatie tussen de lokale overheid en (delen van) de samenleving kan en wil Adriaan verbinden en van betekenis zijn. Adriaan wil echt iets voor de maatschappij betekenen. Dit doet hij niet alleen als Adviseur Veiligheid bij Scherp, maar ook als voorzitter van een lokale voetbalclub en als lid van de Raad van Toezicht bij Sport Fryslân. Met zijn flinke dosis humor weet Adriaan iedereen samen te brengen! 

Waar ben je goed in?

Doordat ik mij de afgelopen jaren al bij veel organisaties heb beziggehouden met openbare orde en veiligheid, heb ik een brede visie op het veiligheidsdomein ontwikkeld.  Ik heb veel ervaring met (complexe) bestuurlijke advisering en het ondersteunen en fungeren als sparringspartner van diverse burgemeesters. Hierin ben ik altijd eerlijk, ook als het even wrijft.

Ik krijg energie als ik een plan tot leven zie komen en ik actie moet ondernemen. Daarom vind ik het ook erg leuk om Veiligheidsteams te coördineren, want ik ben in staat om teams optimaal te laten functioneren. Hierbij zoek ik altijd de samenwerking met partners en heb ik aandacht voor de mens, bijvoorbeeld tijdens mijn opdracht als Locatiemanager bij de ‘Oekraïneopvang’. Hier haalde ik veel voldoening uit, want ik hecht veel waarde aan maatschappelijke belangen. Ik wil verbinden en bijdragen aan een betere, veiligere wereld.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven en waarom?

Vorig jaar heb ik samen met oud-collega Kevin Gorter voor het eerst een bijdrage geleverd aan een goed verloop van het TT festival in Assen. Dit jaar ben ik samen met collega Hilde Wendel voorzitter van het Veiligheidsteam tijdens het TT festival in Assen. In relatief korte tijd hebben we ons goed weten voor te bereiden op dit grote evenement. Uiteindelijk hebben we een mooie samenwerking tot stand weten te brengen met alle betrokken en professionele veiligheidspartners. Daar ben ik trots op!

Wat vind je leuk aan werken bij Scherp?

Ik kom op veel verschillende plekken en krijg hierdoor allerlei organisatorische ontwikkelingen mee. Het is heel divers. Ik krijg er energie van om samen met de jonge, energieke en talentvolle collega’s van Scherp een bijdrage te leveren aan de veiligheid in Nederland.

Werkervaring

Enkele relevante functies en opdrachten van Adriaan:

  • Projectleider Integraal Veiligheidsplan - Gemeente Leeuwarden
  • Adviseur Veiligheid - Gemeente Assen (o.a. coördinatie Veiligheidsteam TT Assen)
  • Locatiemanager Oekraïneopvang