Werkt sinds september 2018 bij Scherp in Veiligheid.

Je hebt het veiligheidsdomein omschreven als een wonderlijke wereld. Waarom vind je dat?

“Ik heb integrale veiligheidskunde gestudeerd en ben daarna bij een gemeente gaan werken. Daar heb ik mij vooral beziggehouden met openbare orde en veiligheid, herindelingsprocessen en advisering aan de burgemeester. Ook deed ik toen een opdracht in het zuiden van het land, voor Scherp in Veiligheid. In de praktijk kom je er dan achter dat er zoveel achter de wereld van veiligheid schuilgaat. Daar komt echt heel veel bij kijken. Hoe mooi is het dat je daar dagelijks een bijdrage aan kunt leveren?”

Wat is jouw meerwaarde voor Scherp in Veiligheid?

“Ik heb een frisse blik en dat betekent dat ik af en toe een simpele vraag stel. Hoe zit dit? Wat bedoel je? Maar ook, waarom doen we dat op deze manier? Dat wordt gewaardeerd en blijf ik ook doen. Nu wil ik vooral profiteren van de brede kennis die er is bij Scherp in Veiligheid. Daarnaast wil ik mij blijven ontwikkelen, door betrokken te zijn bij opdrachten voor organisaties zoals veiligheidsregio’s en gemeenten. Dit heb ik sinds het begin bij Scherp in Veiligheid gedaan en ik merk dat dit erg goed voor mij werkt.”

Hoe zie jij die ontwikkeling voor je?

“Het mooie van mijn werk bij Scherp in Veiligheid is dat ik mij overal mee mag bemoeien. Dus van openbare orde en veiligheid tot crisisbeheersing. Zo hield ik mij bezig met de ondersteuning van een training crisiscommunicatie, nam ik waar en schreef ik scenario’s.”

“In de praktijk leer ik zoveel meer dan de theorie. Dat wil ik blijven doen en op termijn wil ik graag steeds zelfstandiger werken. Het tempo bij Scherp in Veiligheid ligt ook hoger, je dag kan er zomaar ineens heel anders uitzien. Dus dan moet je snel kunnen schakelen.”

Wat heeft Scherp in Veiligheid een nieuwe werknemer te bieden?

“We zijn een klein, hecht team en hebben veel kennis en ervaring. Je mag hier overal wat van vinden. Dat is erg prettig werken. Je hebt hier veel mogelijkheden om vraagstukken op te pakken en je kunt hier doorgroeien. Ik heb het hier helemaal naar mijn zin en stel mij zo voor dat andere nieuwe medewerkers dat ook zullen hebben.”