Elsa Bremer werkt sinds februari 2021 bij Scherp in Veiligheid.

Wat is jouw achtergrond?

“Ik studeer Bestuurskunde aan de Thorbecke Academie in Leeuwarden en ik volg de premaster Recht en Bestuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb bij twee organisaties stage gelopen, waar ik diverse onderzoeken heb gedaan. Ik vind het veiligheidsdomein erg interessant en leuk. Dat heeft eigenlijk twee redenen. Het gaat vaak om actuele onderwerpen en dagelijkse thema’s, waar je mee te maken hebt. En het tweede is dat ik zo de theorie van mijn studie, bijvoorbeeld de wettelijke kaders, goed kan toepassen in de praktijk.”

Wat ga je doen bij Scherp in Veiligheid?

“Allereerst wil ik mij graag verder ontwikkelen in brede zin. Verder ga ik als adviseur meedraaien bij diverse projecten. Daarnaast heb ik een ondersteunende rol als collega’s vragen hebben of als zaken verder uitgezocht moeten worden. Eigenlijk hoop ik bij Scherp van alles en vooral veel te doen.”

Waarom jouw keuze voor Scherp?

“Toen er contact was, viel mij op dat Scherp zich bezighoudt met heel veel diverse onderwerpen in het veiligheidsdomein. Die diversiteit spreekt mij enorm aan. Ik werk 16 uur per week, zit hier nog maar kort, maar het bevalt tot nu toe prima. Ik word goed betrokken en op de hoogte gehouden. De sfeer is gemoedelijk en de collega’s zijn eerlijk en deskundig.”

Kun je iets zeggen over je meerwaarde voor Scherp in Veiligheid?

“Ik ben leergierig, precies en punctueel. En ik denk vaak in praktische oplossingen. Wat ook wel een voordeel is van mij, is dat ik een frisse blik heb en net uit de boeken kom.